BABESIOZA

Este o boală cauzată de Babesia canis, un parazit transmis la câini prin mușcătura de căpuse. Parazitul atacă celulele roșii ale sângelui iar câinele afectat va fi anemic, apatic și fără poftă de mâncare. Alte simptome ce apar sunt: voma, febră și urină de culoare maronie. Dacă observați unul sau mai multe dintre aceste simptome la câinele dumneavoastră nu amânați vizita la medicul veterinar.

🔬 Diagnosticul corect va fi pus în urma unui examen clinic complet corelat rezultatul analizelor de sânge și cu informațiile de la proprietar (dacă a gasit căpușe pe corpul câinelui, când i-a facut ultima deparazitare externa)
💊 Tratamentul este complex și depinde de stadiul în care a fost diagnosticată boala, iar proprietarii trebuie să știe că un câine care a supraviețuit bolii poate sa sufere o recidivă în viitor.
❗Singura metodă împotriva îmbolnăvirii este PREVENTIA, de aceea este foarte important ca DEPARAZITAREA EXTERNA a patrupedului să se efectueze riguros pe tot parcusul anului, fiind raportate cazuri indiferent de anotimp.
Multă sănătate!

Programează un consult

O relație armonioasă cu prietenul tău patruped, se bazează în primul rând pe sănătatea lui.

Distribuie pe: