Osteocondrodisplazia specifică pisicilor din rasa Scottish Fold

Pet-Bath.png
Scottish Fold este o rasă dintre cele mai îndrăgite datorită aspectului dat de urechile mici, aproape inexistente.

Această caracteristică este dată de mutația unei gene autozomală dominantă care afectează creșterea cartilajului auricular, însă din nefericire poate afecta și alte cartilaje precum cele de la nivelul articulațiilor interfalangiene, a cotului, genunchilor sau chiar articulațiile bazinului.
Osteocondrodisplazia reprezintă dezvoltarea anormală a cartilajelor care duce la poziționarea incorectă a oaselor, suprafața dintre os și cartilaj fiind lipsită de acea lamă fină de lichid sinovial.
Aceste neajunsuri duc la apariția exostozelor (excrescențe osoase), a inflamației, durerii și în timp la osteoartrită.
Toate pisicile care aparțin rasei Scottish Fold sunt susceptibile în dezvoltarea aceastei patologii. Tot ceea ce trebuie făcut este urmărirea periodică a animalului, prin efectuarea unei radiografii anuale de control.
Manifestările clinice care apar sunt reprezentate de disconfort la deplasare sau la manevrarea unui membru sau articulații, evitarea săriturilor de către animal și șchioapăturile.
De recomandat este urmărirea pisicii dumneavoastră din rasa Scottish Fold sub aspectul mobilității, salturilor și mersului pentru un diagnostic precoce!
Multă sănătate!

Programează un consult

O relație armonioasă cu prietenul tău patruped, se bazează în primul rând pe sănătatea lui.

Distribuie pe: